top of page
Zoeken

Hoe vaak neem jij een moment om te voelen?

De afgelopen dagen heb ik mezelf dus niet afgevraagd hoe ik me voelde. Mijn dagen waren te vol met te hoge To Do lijsten. In de avonden was ik zó moe dat ik alleen maar wou Netflixen. De volgende dag was hetzelfde. Je denkt dat je uitrust maar eigenlijk word je batterij elke dag een beetje leger. Je komt elke dag iets moeilijker je bed uit en gaat er elke dag iets later in.


Ik voelde me alsof ik mezelf wilde verdoven. Van wat? Van moeheid? Van me te hoge To Do list? Van de druk die ik mezelf weer opleg? Dit jaar staat in het teken van balans. Balans met werk, privé en elk ander aspect in mijn leven. Ik voelde me voor 3 weken zó goed. En nu dit. Een flinke dip waarbij ik niks voor elkaar krijg. Dagen waarbij ik alleen maar spanning voel.


Ik verstopte me voor problemen waardoor het zich opstapelt. Teveel troep, teveel werk. Te weinig échte ontspanning. Te weinig creatieve flow. Te weinig uitspreken hoe ik me echt voel. Wéér incasseren. Wéér over me grenzen gaan.


Dan moet de andere kant van de balans wel opgemaakt worden. Te veel gewerkt, nu even rust.


Een tijdje lekker in de flow gezeten. Ga nu maar weer kopje onder. En groeien. Leren zwemmen. Zwemmen met je blokkades. Neem ze mee boven water en kijk ze aan. Kijk je bakstenen aan die je elke keer weer onderwater trekken. Duik met ze mee het diepe water in om ze te voelen. Te leren kennen. En laat ze daarna los. Heal your Spirit. En je drijft weer naar boven. Om adem te halen. Om te leven. In vrijheid.


Voel jij je soms ook ontaard? Maak een wandeling in het bos. Zonder die podcast of dat leuke liedje op Spotify. Neem een moment om even adem te halen, om je lichaam te voelen. Kijk waar de spanning zit en analyseer het. Observeer je gedachten. Die ene 5 minuten die je voor jezelf neemt, kan de rest van je dag bepalen. Aai maar die boom, doe een gek dansje op je favoriete nummer. Doe maar de dingen die je laten leven. De dingen waarbij je het vuur in je hart voelt gloeien. Besteed maar tijd met de mensen van wie je echt houdt.

Heb vertrouwen. Al die zorgen heeft te maken met het niet vertrouwen. Niet vertrouwen of het wel goed komt. Het komt goed. Neem de acties die je moet ondernemen en vertrouw. Dat alles wat je nodig hebt, naar je toe komt. Ook al kan je het nog niet bedenken. Het universum werkt in mysterieuze wegen.


Liefs mens, er komt er periode van positieve verandering aan. Want ook de mindere dagen gaan wel weer voorbij. Open je hart om te kunnen ontvangen van het universum. Durf te ontdekken en de grenzen van je comfort-zone te verkennen.

Much Love, Demi.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page